dimarts, 29 d’octubre del 2013

Baixada de les temperatures

Tal com van pronosticar els meteoròlegs, avui hi ha hagut un descens bastant fort de les temperatures. Fort perquè en alguns llocs ha caigut fins a gairebé 15ºC. A Vic en canvi, gairebé 10ºC. Ara bé, aquestes temperatures són les que corresponen al temps que estem, acabant el mes d'octubre, però l'hem notat tant perquè, com aquell qui diu, encara no havíem pogut donar per finalitzat l'estiu.
Mapa de dimarts on es veu l'entrada del vent del nord.
Font: El Temps de TV3


Jaquetes, bruses de màniga llarga, pantalons llargs i botes fins i tot. Avui ha sigut el primer dia que tothom (potser exceptuant algun cas) anava vestit amb el mateix tipus de roba: roba de més abric. I és que des que va començar el curs al setembre s'ha pogut veure de tot. Des de shorts i tirants, fins a botes altes i pantalons pirates. El temps encara no havia canviat i continuàvem a l'estiu, amb menys calor, evidentment, però amb les temperatures suaus que feien que poguéssim anar amb màniga curta per carrer sense passar fred.

Des de la setmana passada però, els meteoròlegs van avisar que s'acostava una depressió per l'Atlàntic que faria que les temperatures baixessin amb l'entrada de vent del nord, tal com explica Néstor Gómez, meteoròleg del 324.cat. Algunes dades extretes del diari ARA de les temperatures amb la comparació de la d'ahir i la d'avui amb la diferència de graus:
    • Girona: 31,4 - 17,1 = 14,3ºC
    • Olot: 28,8 - 15,4 = 13,4ºC
    • Cerdanyola del Vallès: 30,5 - 17,6 = 12,9ºC
    • Manresa: 28,2 - 16,8 = 11,4ºC
    • Barcelona (El Raval): 25,9 - 15,5 = 10,4ºC
    • Vic: 26,1 - 16,5 = 9,6ºC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada