dimarts, 10 de setembre del 2013

Blogs encadenats per la llibertat

Aquesta setmana ha començat la iniciativa dels blogs enllaçats amb el tret de sortida des del blog mare, el "Blog-via cap a la Independència". Demà 11 de setembre de 2013 tots els catalans ens unirem per reclamar la independència del nostre país amb la cadena que unirà Catalunya de Nord a Sud, des de El Pertús fins a Alcanar.

Imatge de la multitudinària manifestació de l'any passat.
Font: independenciaiprogres.cat
Al llarg d'aquesta últimes setmanes ja s'han anat fent cadenes per diferents pobles de Catalunya per assajar la gran cadena de demà. Però no només aquí, sinó arreu del món els catalans també s'han unit: Central Park i Times Square a Nova York, Londres i la Muralla Xinesa, entre d'altres. Aquestes accions ja han donat una projecció internacional a l'esdeveniment de demà, però això no vol dir que el de demà no ho sigui també. Les samarretes grogues faran que la cadena es pugui veure des de l'aire, les veus dels catalans cantant Els Segadors faran que se'ns senti per tot arreu i les fotografies que tots farem i penjarem a les xarxes socials ajudaran a que tothom vegi la mobilització que hem fet gràcies a l'ANC per aconseguir el nostre objectiu: la Independència de Catalunya.

Mapa del recorregut de la cadena humana.
Font: Via Catalana
I ara, parlant més del meu poble, em referiré a l'alcalde de Tona Josep Salom que va fer parlar de la diada d'aquest any a la carta que fa arribar a tots els ciutadans del poble. Tal com explica Salom, la Diada d'aquest any no serà una Diada més ja que des de l'any passat ja hem iniciat un "procés irreversible cap a la plena llibertat". I perquè volem la llibertat? Catalunya està patint un espoli fiscal en què cada any Espanya es queda 16 mil milions d'euros nostres. Si tinguéssim la llibertat "no s'haurien hagut de fer les retallades que estem patint i no tindríem un índex tan alt d'atur", afirma Josep Salom, incidint en el fet que amb la llibertat podríem garantir l'Estat del benestar al qual tots els catalans tenim dret.

"Continuar a l'Estat espanyol és un mal negoci per Catalunya, ja que no és un Estat que vetlli pels nostres interessos sinó que ens espolia econòmicament, ataca la nostra llengua i el nostre model educatiu, no respecta la nostra autonomia, no reconeix la nostra sobirania i, en definitiva, ens vol assimilar i anorrear com a nació."

I aquí continua la cadena de blogs. Si l'esteu seguint vindreu del blog de l'Abel, "L'espai del català" i seguint la cadena anireu a parar al blog del Bitxo, "Activitats amb 4x4x4 potes".

Continuem la cadena de blogs i fem possible la cadena humana de demà. Necessitem totes les mans dels catalans!

Visca Catalunya!

1 comentari:

  1. jo crec que no hem pas quedat per mans, oi?
    de la mateixa manera que a la catosfera els blogs han respost
    moltes gracies per colaborar-hi i
    si voleu participar en alguna altra iniciativa col·lectiva i que us avisem, ens podeu enviar un mail a cadenablogs2013@gmail.com i us tindrem al corrent

    ;-)

    ResponElimina