dimecres, 15 de maig del 2013

Arriba el 71è Aplec de la Rosa a Lurdes i el Castell de Tona

Tona es tornarà a vestir de gala un any més per rebre el 71è Aplec de la Rosa a Lurdes i al Castell el pròxim 19 i 20 de maig coincidint amb la Segona Pasqua.
Aquest any, com a Roseraire Major, els nois de l'Esbart van escollir a Carme Garcia Puig i com a Traginer Major, una imatge típica de l'Aplec de Tona que s'havia perdut, s'ha escollit a Pol Puigdomènech Clot.

Carrossa de l'Escola Vedruna-Tona
de l'any 2012. Foto: Marina Solà
Foto de família de tot els ballarins de l'any 2012.
Foto: Marina Solà
Els actes començaran el diumenge 19 de maig a la Sala de la Canal on es farà la proclamació de la Roseraire Major i el Traginer i el doctor Francesc Terricabras Felius farà la crida de l'Aplec. A la tarda a la Plaça Major del poble es faran les Sardanes a càrrec de la cobla Canigó i un cop acabades, a partir de 2/4 de 7 de la tarda es farà la gran cavalcada de carrosses en honor a Carme García amb la participació dels bastoners, grallers, gegants i cap-grossos de Tona i els Falcons de Malla. Les carrosses deixaran tots els ballarins un altre cop a la Sala de la Canal on es farà el ball i la festa. A la nit, s'encendran les grans fogueres al puig del Castell de Tona per anunciar a tota la Plana que ha començat l'Aplec.

Tradicional ball de Gitanes de l'Aplec. Any 2012.
Foto: Marina Solà Boeck
El dia important però, serà dilluns dia 20 quan tots el ballarins de l'Esbart sortiran amb les carrosses a 2/4 de 10 del matí de la Plaça Major fins a l'ermita de Lurdes on es farà la missa, la benedicció de les roses, el repartiment d'aquestes un cop beneïdes i el cant dels goigs. Un cop acabada, les carrosses tornaran a baixar els ballarins fins a la Plaça de l'Església on es prepararan per fer el recital de ballets a la Plaça Major.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada