dissabte, 8 d’octubre del 2011

Tona també decideix

L'entitat "Tona Decideix!" va pintar un mural a la granja Tordera per commemorar la consulta d'independència que el poble de Tona va portar a terme el passat 13 de desembre de 2009.
El grup que forma l'entitat va decidir, abans de l'estiu, donar a conèixer el sentiment d'independència que es respira a Tona després dels resultats del referèndum en el qual hi va haver un 40.41% de participació i un 94.93% va votar a favor del "sí" (Font: La Revistona). Les persones implicades van triar la granja Tordera per fer la pintada d'una estelada en una de les parets cantoneres i, en l'altra, una imatge de Francesc Macià i Llussà amb el lema "Tona ha decidit: INDEPENDÈNCIA. 13 de desembre del 2009" i quatre escuts: l'escut del poble de Tona, la senyera, la Creu de Sant Jordi i l'Au Fènix (aquesta au es va adoptar com a símbol del poble català a finals del segle XIX per representar el renaixement d'aquesta comunitat) (Font: La Revistona). Aquest lloc va ser triat estratègicament perquè és un edifici que es veu des de la C-17 al seu pas per Tona. L'estelada es veu en direcció Vic i el lema amb la imatge de Macià es veu en direcció Barcelona.
Vista des de la C-17 direcció Vic

Tona Decideix! continua portant a terme activitats per tal de fer sentir la veu d'un poble que vol defensar la llengua i la cultura catalanes.
Vista des de la C-17 direcció Barcelona

1 comentari:

  1. Bon treball, esperava que posessis aquesta notícia! Ànims pel manteniment del blog.

    Guillem.

    ResponElimina